Megújuló energiák (napkollektor)

install solar panelsA költséghatékony energiafelhasználás napjaink egyik legfontosabb kérdése – nem csak a költségkímélő megoldások alkalmazására törekedünk, de arra is, hogy a környezetet óvjuk a megújuló energiaforrások felhasználásával.

A hagyományos energiaforrások hatékonyak lehetnek ugyan, ám ugyanakkor drágák is – a háztartások kiadásainak igen nagy hányadáért felelnek az energiaköltségek, s ezt természetesen mindenki igyekszik a lehető legminimálisabbra csökkenteni lehetőségeihez mérten.

Jó a természetnek, jó Önnek is

Cégünk fontosnak tartja, hogy segítsen partnereinek a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokat alkalmazni épületeikben, s emellett igen jelentős kérdésnek tartjuk környezetünk védelmét is, éppen ezért hosszú évek óta foglalkozunk már a megújuló energiaforrásokon alapuló technológiák, elsősorban napkollektorok telepítésével.

A napkollektor egy olyan épületgépészeti berendezés, amely elsősorban fűtésre, vízmelegítésre szolgáló energiát állít elő közvetlenül a napenergia felhasználásával. Ahhoz persze, hogy megfelelően működjön, szükséges az épület megfelelő hőszigetelése is, azonban a legfontosabb az, hogy a napkollektor helyesen kerüljön telepítésre. Ez alapos megfontolást igényel, gondos tervezést – mindebben mi készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Dolgozzon velünk, tervezzen hosszú távra

Cégünk hosszú évek óta foglalkozik már ilyen szerkezetekkel, s birtokában vagyunk nem csak a szerelésükhöz és alkalmazásukhoz szükséges ismereteknek, de rengeteg tapasztalatra is szert tettünk már. Így aztán értékes tanácsokkal szolgálhatunk, s hiba vagy nem hatékony működés esetén nagy rutinnal, gyorsan be tudjuk azonosítani a gondot okozó elemet, s helyreállítani a hatékony működést.

A napkollektor helyes alkalmazásához a teljes rendszert nem csak tökéletesen és nagy szakértelemmel kell megtervezni és telepíteni, de egyben karbantartása is szükséges. Sokan csak akkor fordulnak szakemberhez, ha valami elromlik, s csökken a hatékonyság vagy a rendszer már teljesen működésképtelenné válik. Ez általában azt jelenti, hogy a javítás is nagyobb költségekkel jár, több időbe és fáradtságba is kerül – ha azonban rendszeresen felülvizsgáljuk a rendszer működését, elkerülhetjük az ilyen eseteket. Persze előfordulnak előre nem látható problémák, például a természeti erők által okozott károk – ha azonban hozzánk fordul problémájával, ezek sem okoznak majd komolyabb fennakadást a működésben.