Energetikai pályázat

Energetikai korszerűsítés az MB-SZER Kft-nál

2019/10/20

 

A Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2018. február 12-én meghirdetett „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” című felhívásra nyújtott be pályázatot az MB-SZER Kft. A GINOP-4.1.2-18-2018-00206 projektazonosító számon megvalósuló pályázat keretében az MB-SZER Épületgépészeti Kivitelező Korlátolt Felelősségű Társaság 3529 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 55. telephelyén valósított meg fejlesztést.

 

A beruházás 2018. október 5-én kezdődött, és célja a kft használatában lévő épület energetikai korszerűsítése. A fejlesztés eredményeként az épület új korszerű külső nyílászárókat kapott, és megtörtént a külső határoló falak hőszigetelése. Az épület korszerű fűtés és melegvíz előállító rendszerrel lett ellátva, amely magába foglal megújuló energiát felhasználó rendszereket is. Kiépítésre került napelemes rendszer, napkollektor és hőszivattyú. A beruházás 2019. szeptember 30-án befejeződött.

 

A beruházásnak köszönhetően az épület energia felhasználása és káros anyag kibocsájtása jelentősen lecsökkent. Az Európai Unió a projekt megvalósulását 8,98 millió Ft, vissza nem térítendő támogatással támogatta.

 

A projektről bővebb információt a www.mbszer.hu oldalon olvashatnak.